2010/03/03

Forza Finspång

"Forza Finspång" skriver Anders Härnbro på mitt inlägg på facebook. Och onekligen så är det så. Det händer mycket i och med Finspång. Om det är en trend vad gäller befolkningen vet vi inte än, men fjolårets befolkningsökning lovar gott.

Under fjolåret togs det nya initiativ i fråga om tomter runt om i kommunen. Häromdagen öppnade det sig ytterligare möjligheter på Profilen och Nyhem. Östra Hårstorp fortsätter att växa. När Siemens börjar sitt stora kontorsbygge vet jag inte, men vi är många i Finspång som ser fram emot det .

Vi fick en ny organisation på plats politiskt och administrativt i kommunen. Vi i vänsterpartiet vågade lite oortodoxt krypa i säng med alliansen och socialdemokraterna städar ut mycket gammalt och uppträder i nya, fräscha kläder. Om dessutom miljöpartiet lokalt drar nytta av höga nationella opinionssiffror kommer det politiska landskapet på flera olika sätt att se annorlunda ut efter tredje söndagen i september. Finspångs unga kommer mer och mer in i inflytandet över sin tillvaro.

Det är tiomila på gång, talangjakt, och så blir det rock i juni igen, inte att förglömma multikulturveckan nästa vecka som jag själv är med och drar. Just nu känns det onekligen som att man vill le lite nöjt när man tänker Finspång. Hoppas att vi på olika sätt kan hålla vågen uppe och surfa vidare.

Inga kommentarer: