2010/03/09

Mångkulturveckans andra dag. Diskussion med chefredaktör Anders Nilsson NT och politiska redaktören Widar Andersson Folkbladet. Klart godkänd publik, ca 35 pers. Det är rätt bra i Finspång det.

Det blev en rätt snäll diskussion men det var heller inte avsett att vara en tribunal. Kom flera kloka synpunkter från publiken också. Ska bli spännande att se om det märks något av diskussionen på tidningarnas rät begränsade utrikesmaterial.

Starkt intryck gav Khairoullahs berättelse om flykten i sex månader från Afghanistan till Sverige. Nästan andäktig tystnad i aulan. Starkt! Gripande!

Sedan byttes nog nästan halva publiken ut och nästan lika många tittade på "Flyga drake". Det intressanta med Khairoullah är att han är hazar och killen i filmen som tillsammans med sin far jobbar som tjänare, Hassan, är också hazar.

Mångkulturveckan bär. Redaktörerna tyckte att det var ett intressant initiativ. De fick Noveller för Världens barn med sig hem tillsammans med Världens baksmälla, ja. boken alltså. Vill det sig väl kanske det kan bli någon rad om alkohol och utvecklingsländer också.

Lärde vi oss något? Vad är en nyhet? Det är något som avviker, nåt ont i ett gott samhälle och nåt gott i ett ont. Men begreppet har nog en relativ prägel och kan inte ges en absolut karaktär.

Inga kommentarer: