2009/04/29

Utrikesminister non grata


Nej, det bidde ingen Sri Lankaresa för Carl Bildt. Den lankesiska regeringen förklarade att han inte var välkommen. Förklaringarna på lankesisk sida är flera och spekulationerna på svensk sida långt fler. Varför, det vet man endast i regeringskretsar i Sri Lanka och det lär aldrig bli känt.

Sverige måste göra en markering nu, meddelar Carl Bildt och kallar hem sin chargé d'affaires. För vår del var det viktigt att Carl Bildt fick vårt pressmeddelande så att han förstår att IOGT-NTO-rörelsen har mer än 20 års erfarenhet av katastrofinsatser i Sri Lanka, naturkatastrofer eller katastrofer skapade av människan och är beredda att hjälpa till igen. (Se hemsidan www.bistand.iogt.se) Vi är uppe i mer än 250 000 kr i insamlade medel nu. Det är månadsslut så på måndag borde 300 000-kronorsstrecket ha passerats.

Självklart har du plusgirot här: 90 04 63 - 1. Skriv "Akut Sri Lanka"i meddelanderutan så bidrar du också till att lindra flyktingarnas nöd. Eftersom insatserna kanaliseras vid vår norska systerorganisation kan du där fortlöpande läsa om vad som görs: www.forut.no.

Inga kommentarer: