2009/08/13

.... under galgen

Man kanske inte ska blanda ihop galgen och korset, men bildligt må det vara tillåtet. Nu kommer parti efter parti i alliansregeringenen krypande med besked om att kommuner och landsting kan hoppas på ökade statsbidrag. Först var det kommunala kd-politiker som tog partiledningen i örat, sen kom Jan Björklund eftersom han också kände snålblåsten och så självaste Fredrik och Anders. Kan jag ha missat Moddan, tro?

Maud tog väl revansch idag på broder Mats som igår sade att SAS inte skulle säljas. Det gick inte 24 timmar så meddelar centerledaren att det kan man visst tänka sig.

Vi är många på vänsterkanten som klart och tydligt kunnat se att alliansregeringen monterar ned välfärdssamhället. Fördelningspolitiken kallnar alltmer. Jag har skällt flera gånger på alliansgänget i vår majoritet här i Finspång och sagt åt dem att ringa cheferna i kongliga hufvudstaden och ta dem i örat. Hmm? Var inte Anders Borg lite röd i örsnibben.

Vi ser en omvändelse men inte under galgen. Dit har vi inte kommit än. Här sviktar alliansregeringen redan på vägen upp till galgbacken. Det är bra det. Så är det större chans för oss i kommunen att klara såväl jobb som välfärd. Men jag hoppas bödeln håller yxan vass till i september nästa år ändå. Folket kommer att vilja se huvuden rulla, tror jag.

Inga kommentarer: