2009/10/11

Alla ägg i en korg?


Stod ute på byn under ett par dagar och samlade in pengar till Världens barn. Vi hade ett bra lag från IOGT-NTO förstärkt med några elever med lärare från Bergska. Åtskilliga tusenlappar fick vi in till de olika projekten som 17 organisationer genomför i utvecklingsländer under namnet Världens barn. Tack Finspångare för stödet!

Men det var en annan sak jag tänkte tänka om här på bloggen. Med insamlingsbössan i hand pratade jag med rektorn på Nyhem och kom att diskutera matematikproblemen. Det är ju det ämne i vilket flest elever inte når upp till godkänt efter grundskolan.

På Nyhem har man tagit tag i detta och påbörjat en kompetensutvecklande studiecirkel där undervisande lärare lär sig mattedidaktik. Rektorns entusiasm gjorde mig först glad men också misstänksam. Man tror väl inte att man har tulipanarosen i sin hand. Lättare sagt än gjort alltså. Men okej, bättre blir det förmodligen. Studiecirkeln är ett bra initiativ. Frågan är sen om man ställt en fullständig diagnos på elevernas problem med att nå godkänt betyg. Hoppas man inte nöjer sig! Hoppas man inte lägger alla ägg i en korg!

Inga kommentarer: