2009/10/30

Konstiga sossar

Jag förstår mig inte på socialdemokraterna i Finspång. För 1,5 år sen skulle de ha 1,5 milj (i förskott) till att driva Folkets hus och var näst intill svarta i ögonen när en majoritet i fullmäktige röstade ned dem. En kvinnlig (s)-ledamot väste till mig med elaka ögon när klubba föll: Det var VÄNSTERPARTIET som gör att Folkets hus går i graven.

Enligt Folkbladet idag fredag säger Jan-Erik Svenblad: Det finns mycket kultur runt om på landsbygden, Rejmyre, Ljusfallshammar och Grytgöl för att nämna en del. Kan den överleva med en sådan här gökunge i boet?

För ett drygt år sedan skulle gökungen ha mat med (s) som djurskötare. Ett år senare vänder man "sitt" kulturhus ryggen.

Det är en rätt ruggig "gökunge" för djurskötaren var dålig på att putsa fjädrarna på den och dålig på att lära den flyga. Den lyfte aldrig. Nu när någon annan vill försöka göra en svan av ankungen står man med hagelbössan bakom busken, men dessbättre utan att få skott på den.

- Vi i vänsterpartiet vill göra Finspångs centrum mer levande, inte minst kvällstid. Ett livaktigt kulturhus med ett brett utbud av akitiviteter skulle bidra till detta. Och det finns en massa idéer. Men det är klart att allt positivt som sker med huset blir en spark i skrevet på dem som inte fick till det tidigare.

Får ändå hoppas att nya e(s)s ställer de gamla lankorna offside och vill vara med och skapa ett pulserande Kulturens hus. Finspång behöver det. Finspång behöver den förnyelsen.

Inga kommentarer: