2009/06/25

Respekt, politik och narren

Förfärligt långt men samtidigt ett bra fullmäktige med flera debatter som var konstruktiva och städade. Det verkar som båda parter börjar hitta sin roll och känna sig trygga i den. Oppositionen är tydlig och konkret i sin kritik fast inte aggressiv längre, och majoriteten är mindre fåordig och visar mer respekt för den kritik som framförs genom att gå i svaromål istället för att vresigt avvisa.

Det var intressant att se och höra hur partierna spelade in möjlig skattehöjning på planen i det fortsatta svåra budgetarbetet inför 2010-12. Med försiktiga formuleringar så kände man lite på varann, jabbade lite, kanske man kan säga.

En valkrets är på plats liksom ett minskat fullmäktige, från 51 till 45 ledamöter, från nästa mandatperiod. Ibland uppträder en narr i fullmäktige och den narren skramlade med sin bjällermössa igår och föreslog att det skulle vara 49 ledamöter. Visst kan man ha fullmäktige som lekplats men är man pappaledig finns det lekplatser på dagtid som man kan nyttja istället.

Sedan får vi se om det flyter upp några lik efter fastighetsförsäljningarna. Det kan vara en delikat fråga som ger efterdyningar.

Generellt blev jag ändå inspirerad efter gårdagens fullmäktige trots totalt 337 minuter. Ser hösten an med visst intresse.

Inga kommentarer: