2008/11/03

På väg till Bryssel

Tänkte att det kan vara utmärkt att skriva på bloggen när jag sitter på tåget. Men tusan vad segt nätet är på täget. Jag skrev till lokföraren i Kupé och han förklarade att SJ skulle uppgradera serverkapaciteten “till hösten”. Det var i våras. Han skrev inte vilken höst!!

Det är lite Bryssel på gång. Holm och Wijkman bjuder in till seminarium om alkohol och handelsregler. Vi tar hjälp av Ellen Gould vid Canadian Center for Policy Alternatives i Vancouver. Hon är fena på handelsregler och ser konsekvenser som blir av avtalsformuleringar. Hon är väldigt bekymrad över liberaliseringarna på alkoholsidan. De hotar folkhälsan menar hon.

Till seminariet kommer det folk från DG Trade och vi ska träffa representanterna därifrån i ett möte redan på förmiddagen. Det ger sannolikt bättre möjlighet att påverka, till vad nytta det nu kan vara. Kanske kan seminariet på onsdageftermiddag inpsirera några MEPs att ta ett initiativ. Det initiativet skulle - om man fick önska - vara att exkludera alkoholen från fortsatta förhandlingar i Doharundan och inleda arbetet med en Framework Convention för alkohol i analogi med FCTC, tobakskonventionen.

Ska försöka återkomma onsdagkväll om inte förr med resultatet.

Inga kommentarer: