2009/03/27

Kondomer för påvar, politiker och groggar

I kampen mot aids tar vi olika positioner vi människor - vi organisationer - vi institutioner. Att påven får nåt svart i blicken när kådisar kommer på tal det känner vi till sedan länge. Den senaste med namnet Benedictus (benedictus betyder 'vältalig' eller 'med gott tal') kan knappast anklagas för att ha gjort katolicismen mer progressiv.

I den ekonomiska krisens spår flyter det upp illaluktande bonuskorvar när reningsverket Uppdrag granskning filtrerar verkligheten. Och mer än en politiker har lärt sig senaste veckorna eller månaderna att spottar man i lovart så kommer det ofelbart tillbaka rakt i ansiktet på en själv.

Att en kondom på fickan att ta fram vid behov ger ett bättre skydd mot hivsmitta än hot om en excommuncation från Vatikanen det vet alla utom några kardinaler, några präster och VDn i Rom, förblindade av vit rök.

När jag tänker på detta och att alkohol tar livet av fler människor varje år (2,4 miljoner) än vad aids gör (2,1 milj), så har jag här en affärsidé i tre plus en varianter för hugade kondomtillverkare. (Patenträttigheterna säljer jag för 5% på varje såld kondom.)

1. PÅVEKONDOMEN. Bållång. Trädes på huvudet och sluter tätt under hakan för att skydda mot att smittsamma, direkt dödsframkallande åsikter läcker ut. För ökad känsla kan man tillverka den med en liten behållare i form av ett kors på toppen.

2. BONUSKONDOMEN. Bygger på påvekondomen - fast utan korsbehållaren - och går ner till knäna. Den utrustas med en behållare på baksidan i höjd med bakfickan så att de egna förmånerna skyddas samtidigt som ogenomtänkta uttalanden inte läcker ut. Huvudsaklig marknad: Politiker.

3. GROGGKONDOMEN. Finns i storlekarna small, medium och large samt extra large. Small för snapsglasen, medium för de lnga drinkarna och large för konjakskuporna. Extra large är för varianten direkt ur flaskan. Denna kondom skyddar mot att dödligt gift läcker ut.

4. PÅVEKONDOMEN MODELL PRÄST. Denna modell avviker från påvekondomen endast genom att den är ogenomskinligt svart. Dras också över huvudet för att katolska präster inte ska se småpojkar. Inriktning främst för den amerikanska marknaden.

Inga kommentarer: