2008/12/05

Lycka till, Anders!

Så har då huvudena rullat färdigt i (s) i Finspång. Första var när Peter Fransson fick snöret av arbetarkommunen och Jan-Eric Svenblad tog över som ordförande. Den mer konstruktiva av det äldre gardet, Berit Martinsson, kommer att finnas med i ledningen fortsatt, medan Anders Härnbro blir gruppledare i fullmäktige. Ulrika Jeansson kommer också att vara tongivande.

Det är nya kvastar och det kommer nog att sopas en del i partiet. Analysgruppen har jobbat på och funnit att det enda raka för att bryta den förlamning och splittring partiet led svårt av var att sätta in ett helt nytt ledargarnityr. Nya tankar, nya strukturer, nya personer utan åtaganden hit och förpliktelser dit eller i värsta fall hållhakar därtill, SAP har nu skaffat sig möjligheter att bygga nytt.

Men Anders Härnbro har ingen lätt uppgift. Han kommer att ha ögonen på sig och säkert få utstå kritik av det gamla gardet när smekmånaden är över. Även om han är klok och diplomatisk så befann han sig i konflikt med gamlingarna innan samarbetet med vänsterpartiet upplöstes. Vid sidan om klokskapen och diplomatin kommer han nog att behöva sätta ner en och annan fot med ett stamp ibland.

Inga kommentarer: