2008/12/12

Verkställ! Men vi bryr oss inte!

I den kommunala verkligheten visar det sig att åtskilliga beslut som fattas av kommunfullmäktige inte verkställs och att ett stort antal inte återrapporteras. Med andra ord drivs kommunen framåt till delar beroende av godtycke eller understundom av ett slumpmässigt engagemang.

Varje år genomförs undersökningar i skolan om elevernas drogvanor. Jag har hittills inte sett någon form av uppföljning där en analys av undersökningsresultaten åtföljs av slutsatser som sedan omsätts i politik med åtföljande verkställda beslut.

Vilket slöseri med tid och kraft om en sådan sak som denna undersökning bland eleverna bara lämnas därhän. Den har visserligen sammanställts men oftast på ett svåröverskådligt sätt och utan jämförelsetal över tid. Och analys? Kan inte erinra mig att det skett.

I den nya organisationen är meningen att beredningarna ska följa upp och utvärdera. Hoppas att ledamöterna i beredningarna tar uppdraget på allvar, att man ges tydliga uppdrag och att kompetens och ambition kombineras.

Inga kommentarer: