2008/12/07

Vad har SJs VD och julgrisen gemensamt?

Jag har just slagit vad med killen i bistron. Varken grisen eller SJs VD kommer att överleva julen. Det var illa för en månad sedan men Murphys lag är tillämplig även på SJ. Det kan med andra ord bli mycket värre än. Och redan nu har det blivit det.

Bistropersonalen tyckte inte det var VDns fel men han menade att VDn borde hålla käft eftersom han bara säger dumheter. VDn borde ge sig ut och åka tåg, tyckte han, och möta verkligheten. Kanske kunde han komma problemen på spåren?!!

Jag undrar om det går att prenumerera på Restidsgarantin. Senaste månaden är det nog dessvärre så att endast ett tåg av fyra är i tid. Att markera att man stänger dörrarna en halv minut innan avgång för bättre punktlighet har blivit ett av de skojigare uttrycken på perrongen.

“Numera stänger vi dörrarna 30 sek före avgång för att kunna gå bara 16 minuter försenade. Trevlig resa!”

“Visst är SJ fantastiskt! Häromdagen köpte jag en resa som skulle ta 50 minuter och så fick jag åka en och en halv timme. Vilket nöjesfält matchar den generositeten?”

Först blir man irriterad, sedan frustrerad, möjligen arg, till slut skrattar man åt eländet. Nu har det blivit löjligt att åka med SJ.

Inga kommentarer: