2009/02/17

Skrämmande läsning!

10 miljoner människor utnyttjas i slaveri och de flesta är kvinnor och barn. Det är en skrämmande läsning som Antonio Maria Costa, chefen för UNODC,(FNs organ för att bekämpa narkotika och brott) presenterade i veckan som gick. Barn utnyttjas som slavar såväl för arbete som för att utnyttjas sexuellt. Förutfattade meningar om att det är män som handlar med människor utmanas också i rapporten. I delar av Östeuropa och i Centralasien är en majoritet av de som begår dessa brott kvinnor.

Det som skrämmer verkligt mycket är att ingen egentligen vet omfattningen på trafficking. Många länders regeringar bryr sig inte utan accepterar förekomsten av trafficking oavsett fruktansvärda övergrepp på de mest sårbara av sina medborgare.

Undrar om man kan starta någon offentlig kampanj för att uppmärksamma regeringar världen över på problemet. I England lyckades för 200 år sedan några få personer efter 20 års intensivt arbetet få slaveri förbjudet. En värld som bryr sig borde kunna lyckas med samma sak.

Inga kommentarer: