2009/05/04

Barns rätt kräver mindre alkohol

Gjort ett snabbtur till Stockholm idag. Bara för ett enda möte, men ett nog så viktigt. Vi jobbar ju på att bredda opinionsbasen för vårt budskap om alkohol som utvecklingshinder. Vi måste få med oss några av de större biståndsorganisationerna i det arbetet. Och idag hade vi en andra träff med Lisa, Anna, Eva och Gabriella på Rädda Barnen om att göra ett seminarium tillsammans på bokmässan.

Vi har hittat varann så vi kommer att göra något om agalagstiftning och alkohollagstiftning. Ett par områden som det finns en hel del tabun omkring. Agan är på inget sätt avvecklad ute i Europa och känslig att prata om. Barns situation i missbruksfamiljer är också ofta våldsfylld och kringgärdad med tabu.

Temat är alltså barn och våld och vi är båda organisationer som står upp hundra procent för barns rätt att inte bli utsatta för våld. Barn här och barn ute i världen kommer att dra nytta av att Rädda Barnen, som finns i många länder, kanske blir en lobbyist också när det gäller alkohollagstiftning. Rätt häftigt, tycker jag.

Inga kommentarer: