2009/05/10

Nöjdast i världen

Det danska gemytet är ingen myt. Enligt socialpolitiska divisionen hos OECD är danskarna mest nöjda med livet. Nio av tio danskar är nöjda. Finland och Nederländerna komme som nr två och tre men klart distanserade av danskarna. Sverige kommer på fjärde plats medan Norge trots sin öerlägsna ekonomi kommer först på nionde plats. Norges BNP/capita är nästan dubbelt så stor som den svenska. Pengar är inte allt.

Förklaringarna som föreslås är flera men en hyfsat väl fördelad ekonomi betyder väldigt mycket. Att man också finns i ett socialt sammanhang väger också tungt.

Nyfiken? http://www.forbes.com/2009/05/05/world-happiest-places-lifestyle-travel-world-happiest.html

"Var glad, var glad ...." står det i den gamla frälsarsången. "Don't worry, be happy ..." i en modernare och profan variant.

7 juni ska vi säkra att vi fortsatt har representanter i Bryssel som säkrar en god fördelningspolitik. Vänsterpartiet har en överlägset tydlig profil där.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Per Åke Ja danskarna är lyckliga så länge de lever, men de lever inte så länge! Köpenhamnarna har gjort en studie över självuppskattade hälsa och då visade det sig att så länge de är friska är de nöjda men när de blir sjuka så blir de väldigt olyckliga! Och eftersom de dricker och räker mer än oss i Sverige och Norge så är de också sjuka längre än oss i Sverige! Så jag tror nog att jag föredrar att vara lagomt lyckliga och leva längre med färre sjuka år. Kram