2008/08/05

Män - Män - Män!!!

Igår lade vänsterpartiet och alliansen i Finspång fram en gemensam budget. Formellt har (s) inte trätt tillbaka än men i praktiken är (s)-styret historia. Egentligen föll (s) redan i maj när vi bröt samarbetet efter en förlamande vår.

Kommunen börjar åter få styrning efter att ha drivit kring med begränsad kontroll sedan månader tillbaka fram till i juni när (v) och alliansen på allvar tog tag i budgetarbete och ny organisation.

Vi är naturligtvis alla nyfikna på (s) agerande i den oppositionsställning man går in i fr o m fullmäktigesammanträdet 27 augusti. Vi är också nyfikna på om (s) lägger fram en egen budget. Det som kommer att vara intressant ur ett jämställdhetsperspektiv är att se vilka som kliver fram som ledande när nu några träder tillbaka. Möjligen pågår det en genusdebatt som analysgruppen leder. Kanske får det nya (s) en bättre genusbalans i sin ledning.

Mitt parti med sex mandat i fullmäktige sitter med 2/3 kvinnlig representation, varav två sitter i kommunstyrelsen som 1:e vice ordf och som ersättare. Den representationen är viktig för att det kommunala arbetet ska ledas av annat än män. Det är förresten inte bara (s) som behöver se över sin genusbalans här i Finspång. Det ÄR ett mansdominerat samhälle!

Inga kommentarer: