2008/10/18

Givande skolbesök

Hade mycket givande diskussioner med elever, personal och föräldrar på Nyhemsskolan igår. Jag tog det här initiativet i våras när jag föreslog att vi pollitiker skulle göra organiserade besök i verksamheten.

Det vi fokuserade på var måluppfyllelse. Det handlar alltså om hur vi ska få fler att få godkända betyg i grundskolan. Finspång har halkat ner. Något måste ske och vi vet att pengar inte är lösningen. Den är inte så enkel. Elevrådet tyckte att tryggheten behöver förbättras. Personalen vill utveckla en röd tråd mellan de olika stadierna vilket är svårt med ständiga omorganisationer. Föräldrarna vill vara säkra på att nollvisionen om lärarlösa lektioner gäller.

Se, där några exempel på frågor som kom upp. Mycket annat ventilerades också. Det var bra samtal. Det som gjorde starkast intryck var nog ändå samtalet med elevrådet. Förhoppningsvis engagerar de sig mer i trygghetsfrågorna och i det pedagogiska arbetet. Och lyssnar rektorerna kan nog skolan bli lite bättre genom att elevernas inflytande ökas.

Besök och samtal av det här slaget väcker förväntningar. De måste vi som politiker ta ansvar för.

Inga kommentarer: