2008/10/30

Ur mörkret ut i ljuset ... eller tvärtom?

Vi har ett jobb framför oss i politiken i Finspång, inte minst i fullmäktige. Ansvaret för att skapa ett konstruktivt och respektfullt debattklimat tillkommer båda sidorna. Erfarenheten från onsdagkvällen föder visst missmod.

Under ledamöternas frågestund ställdes några av frågorna på ett sätt som kändes som man ville provocera. Dessvärre svarade majoritetsrepresentanterna lite på samma sätt. Därmed var stämningen för kvällen satt.

När jämställdhetsdebatten blev som den blev med ett evigt omtuggande av heltidsfrågan istället för en bred, allmänpolitisk debatt om jämställdhet och mångfald, var det en tydlig signal från en stukad socialdemokrati som nog kommer att tjura ett tag framåt. (Vissa s-representanter behöver inte ta åt sig.)

Ska vi skapa intresse för det politiska arbetet i fullmäktige och kommunen i sin helhet så har Stig, Monica och Britt-Marie som fullmäktigepresidium nåt att bita i. Ett livaktigt, spänstigt, friskt debattforum hoppas jag att Finspångs fullmäktige ska utvecklas till. Får hoppas att det var ett genrep igår. Är genrepen dåliga går ju premiären och efterföljande föreställningar bra.

Inga kommentarer: