2008/09/28

Bodybeat Box, Benny och Khalid


(Bilden visar utställningen Schyst resande på bokmässan. Schyst resande är ett samarbete mellan LOTCO biståndsnämnd, Svenska kyrkan, IOGT-NTO, ECPAT m fl och handlar om de 'fotavtryck' vi lämnar som turister.)

Bokmässan svämmar över av upplevelser. Karin Marmander (som jag känner väl) och hennes kompisar i Bodybeat Box gav oss en häftig upplevelse sist på lördagen från Stora scenen när de ömsom sjöng och ömsom använde sina kroppar som instrument. En brasiliansk kulturyttring som de fångat upp. Förbaskat skickliga och högt uppskattade.

Benny Haags häcklande av ärkebiskop Caroline Krook från Svenska kyrkans monter och scen "Se människan" väckte också munterhet. Hennes ihåliga löften om att kyrkan visst tar alkoholsituationen i Sverige på allvar och att något måste göras, i Bennys tappning, väckte nog allehanda känslor.

Khalid Geire, etiopisk skåning och ståuppkomiker, fick många att skratta om fördomar åt båda håll. 10 000 ska han ha för att uppträda här i Finspång. Önskar att jag kunde skaka fram de pengarna i samband med något arrangemang för tolerans och mångfald.

24 september 2009 återfinns jag på Internationella torget på bokmässan. Var så säker! Och Maia Lee, min dotter med! She simply loooooo-ves The bokmässa"

Inga kommentarer: