2008/09/15

Kommunicera är svårt! Dags för familjeråd.

Det där med kommunikation är inte lätt. Det blir ännu svårare om relationerna är ansträngda. För oss i vårt parti blev det uppenbart när vi fortfarande samarbetade med socialdemokraterna att den högra handen inte visste vad den vänstra gjorde i det partiet. När det uppstår fraktioner i ett parti och ett hjul drar framåt och ett bakåt, då går gärna kroppen in i en piruett på plats utan att komma framåt.

Det är ju angeläget att andra partier tar lärdom av de problem som drabbade (s) och ägnar tid just åt den interna kommunikationen. Det är svårt att säga hur väl vi lyckas i vänsterpartiet, men vi är mycket medvetna om behovet att informera inåt och förankra det vi, partiets representanter, gör. Det är svårt att säga om vi lyckss, men vi tar inte lätt på frågan, trots att vårt parti hänger ihop väldigt bra.

När vi nu blivit polygama och skaffat oss fyra fruar istället för bara en blir det än mer uppenbart att kommunikationen måste fungera. Det ställer stora krav på respektive parti och de kraven ska inte ställas bara inom partiet utan bör komma också utifrån från partners. Det får bli familjeråd vid köksbordet!

Inga kommentarer: