2008/09/12

Förklaringen!

Äntligen förstår jag varför WHO tidigare misslyckades med att bekämpa alkoholskadorna i världen. Tidigare alltså - inte idag. Idag arbetas inom WHO en global alkoholstrategi fram, som på allvar ska möta de växande alkoholproblemen i världen. Sveriges utveckling t ex är ju inte alltför glädjande på området (Se Sven Andreasson i DN Debatt 30 aug) och utvecklingsländerna är väldigt sårbara.

Vad är det då jag fått förklarat. Jo, så här säger Marcus Grant, chef för ICAP, International Center for Alcohol Policy, i boken Globalkohol (förf. Lars-Åke Augustsson) som lanseras vid bokmässan i Göteborg om 14 dagar: Mina åsikter om alkohol och samhälle är i allt väsentligt de samma som när jag arbetade inom WHO.

Marcus Grant arbetade fram till 1994 i WHO som chef för avdelningen för att förebygga alkoholskador. Han gjorde ett dåligt jobb. Alkoholskadorna i världen ökade stadigt.

När han som chef för ICAP har 11 av världens största alkoholproducenter som arbetsgivare, mot tidigare WHO, så har han samma åsikter, säger han. Han gör ett utmärkt jobb för alkoholindustrin. Alkoholskadorna i världen ökar stadigt.

Inga kommentarer: