2008/09/30

Politisk förnyelse

Har diskuterat den nya politiska organisationen och en del andra frågor med vår gruppledare Elisabet ikväll. Vi har snackat om beredningarna. Vi bygger något delvis nytt. Det är intressant med förnyelse. Det passar min personlighet.

På ungdomssidan är det en hel del på gång. UngiFingruppen med Elisabet, Anders(s)och Andreas(fp) ska träffa elevråden. Vad vill ungdomarna? Hur vill man utöva sitt inflytande? Hur vill man som ung bli involverad i och vara med och skapa fritids- och kulturutbudet? Träningen i de demokratiska processerna är inte minst viktiga.

Vi diskuterade också kvalitetsarbetet. Jag har begärt att få upp kvalitetsredovisningen på nästa humanistiska nämnd. Gjorde en del jobb i dialog med två av tjänstemännen tidigare i år efter att framfört en del synpunkter när vi i våras godkände redovisningen för 2007.

Skönt att det värsta gnället och striderna är över. Jag skriver det värsta. Vi kan återigen ägna oss åt konstruktiv och framåtsyftande politik. De flesta sossarna vill det även de.

Inga kommentarer: