2008/09/13

Jennifer - en pärla!

Lördag till och med onsdag var jag värd för 10 gäster från våra samarbetsländer som vi bjudit in till World Forum Against Drugs i Stockholm 8-10 sept. Fyra från Sydostasien (Thailand, Kambodja och Laos), en från Sri Lanka och fem från Östafrika (Uganda, Kenya och Tanzania).

Starkast intryck på mig gjorde Jennifer Kimani som är chef för National Campaign Against Drug Abuse i Kenya (NACADA). Att höra henne berätta hur alkoholindustrin på alla vis försöker luckra upp en folkhälsoinriktad alkohollagstiftning och hur hon i stort sett ensam klär av och står emot industrins representanter när de försöker manipulera en regering att anta en generös lagstiftning, ja, det var som den värsta thriller. Vi engagerade genast en journalist som nu gjort en filmad intervju med henne så vi kan höra berättelsen igen.

Lita på att Jennifer kommer att stå upp mot industrin i fortsättningen också, för så här skriver hon i det mail jag fick igår: Your hospitality, passion and commitment to the campaign against alcohol abuse and drug abuse in general is unprecedented. Personally i got so inspired and I am ready now to confidently handle alcohol campaign with confidence.

Vår nästa större strid står i Arusha, Tanzania 13-15 januari, när vi arrangerar en konferens kring alkoholpolitik. Vårt mål är att försöka få med minst en minister från vardera av de fem länderna i östafrikanska regionen. Med Jennifers, Rogers, Davids, Josephs och Gad Paulos assistans kommer vi att fixa det. Uppdraget: Bygg en stark försvarslinje mot alkoholindustrin!

VÄRLDEN BEHÖVER INTE MERA SPRIT!

Inga kommentarer: