2008/03/30

Kamrat sosse

Idag har vi haft utvärdering. Utvärdering av samarbetet med (s) i majoritetsansvaret i kommunen. Vi har åstadkommit en del, så pass mycket att en del sossar tycker att vi tar för stor plats. Med några flyter samarbetet på bra medan andra menar att vi som det mindre partiet helst ska viska och jamma med. Men det ligger inte för oss i (v) i Finspång. Vi tar både plats och ansvar. Vi har tagit ansvar även tidigare när vi befunnit oss i opposition genom att alltid ha finansiering på våra förslag men att ha det politiska ansvaret ändrar rollen något.

Vi skulle verkligen med tanke på utmaningarna vi står inför behöva ha ett mer friktionsfritt samarbete med (s) och det är väl upp till både dem och oss att förbättra. Hos en del sossar finns det ett insikt om de krav som ställs när de säger att de nog inte helt vant sig vid att behöva samarbeta. Det är inte hela förklaringen men visst är det en del av den.

Häromkvällen gick det en film om Winston Churchill och det fortsatta samarbetet och de politiska utmaningarna ska väl inte kosta blod, men svett och en och annan tår. Att sedan det sker förändringar på nationell nivå som en del är av godo men mycket också av ondo, som försvårar för kommunerna att göra jobbet, inte minst att säkra en så rättvis fördelning som möjligt av välfärden, det är en oundviklig del av verkligheten.

Inga kommentarer: