2008/03/11

Kvinnor dör som flugor

Det är inte klokt. Varje år dör 536 000 kvinnor i samband med graviditet. Hälften av dessa kvinnor tänkte dessutom inte bli gravida eller tvingades att bli det. De dör altså i stor utsträckning av oönskade graviditeter. I många fall handlar det om tonårsflickor som inte alls är färdiga att bli mammor.

Jag noterar detta eftersom det var internationella kvinnodagen häromdagen. I Missionskyrkan i Finspång markeras det med att männen bjuder kvinnorna på fika. Fixar fikat och diskar så att kvinnorna får vila. I kommunen utfördes även i år på kvinnodagen de lågavlönade jobben att utföras av kvinnor. Själv gjorde jag egentligen ingenting särskilt för jämställdheten just denna dag detta år.

I de s k minst utvecklade länderna i världen dog 8 mars 2008 närmare 1500 kvinnor som skulle ge liv åt en ny varelse. I USA tycker Bushadministrationen uppbackad av kristna högern att familjeplanering inte ska ske med hjälp av kondomer eller andra preventivmedel. Fortplantning ska bara ske inom äktenskapet mellan man och kvinna. Därför har Bush dragit ner på anslagen till FNs familjeplaneringsprogram.

Så ger man CYNISMEN ett ansikte! Så spottar man på de kristna värdena!

Inga kommentarer: