2008/03/11

Katoliker syndar allt mindre ... tro?

Katolska kyrkan håller på att förändras. Trots allt! Påven har nu förklarat klimatproblematiken som en "social sin" och arrangerar symposier i ämnet. I andra lite mer kontroversiella frågor står man dock fortsatt fast, varför stamcellsforskning inte får bedrivas på aborterade foster och genmanipulering omfattas också av restriktioner. Men det gör det iofs hos oss med.

Däremot finns det sådant som är mer bekymmersamt för Benedictus - eller kanske är det så att italienarna har lämnat syndens väg. 60% av katolikerna i Italien biktar sig inte längre. Vad månde bliva? Jag tror man måste bli lite modernare av sig. Varför inte MSN Messenger Confession i stället för den lilla hytten med gallret och skynket.

En chattande pater som ger absolution via nätet är väl betydligt mer i tiden. Eller varför inte sms - Small and Major Sins ... kanske nåt för Nokia att lägga in i sina nya telefoner för den katolska marknaden för att återvinna marknadsandelar. Ett 077-nummer direkt till Vatikanen - förprogrammerat. Vore guld för Nokia på den latinamerikanska marknaden åtminstone.

Inga kommentarer: