2008/05/25

Aidsstrategin steg II

SJ stänger dörrarna en halv minut före avgång för att kunna avgå i tid. Det vore bättre om SJ fokuserade på att komma fram i tid. 30 sek jämfört med 5-10 min eller mer vid ankomsten. Dags för lite kvalitetssäkring?!!

Är på väg till andra mötet i arbetet med Sveriges nya aidsstrategi. Vi ska ägna 4 timmar främst åt jämställdhetsaspekter, men i det kommer det in migration, stigma m m. Förberedelsematerialet, som kom ut från UD nästan lika sent som SJ kommer sent, innehåller bl a Lars-Olof Kallings artikel i Journal of Internal Medicine Den första postmoderna pandemin: 25 år med HIV/AIDS. En utmärkt sammanfattning från ett antal synvinklar på epidemin.

Vi arbetar med World cafémetoden som fungerade hyfsat halvvägs förra gången men som vi hade en del kritik mot vid senaste nätverksmötet.

Hursomhelst, jag går till mötet stärkt av beslutet vid världshälsoförsamlingen i torsdags att världens länder ska arbeta fram en global strategi för att kontrollera alkoholen. Det är verkligen en tålamodsprövande arbete att påverka strukturer från regeringar/parlament upp till FNs olika organ. Dagens möte är ett i den långa raden av dessa insatser. Och även Lars-Olof Kallings berör alkoholen i sin artikel. Det är i högsta grad relevant att lyfta faktorn 'alkohol' i detta sammanhang också.

Inga kommentarer: