2008/05/18

Dramatisk vecka lokalpolitiskt

I morgon måndag får arbetarkommunens ordförande ett brev från oss i vänsterpartiet med beskedet att samarbetet är brutet. Vår samarbetspartner (s) dras med svåra inre slitningar som gjort att mycket av det politiska arbetet förlamats. Självklart har detta påverkat även förvaltningarna, som dessutom själva med revirtänkande och försvarspositioner bidragit till att den kommunala verksamheten för närvarande haltar betänkligt.

Förändringsbenägenheten hos huvuddelen av det socialdemokratiska arbetarpartiet i den här kommunen bländar ingen. Som Widar Andersson beskriver kommunen i sin ledare i morgon så präglas den av patriarkala strukturer. Det finns människor i den här röran och konflikterna som far illa och det är en andra aspekt på att sådana här lägen är allt annat än önskvärda. Samtidigt finns ju i alla konflikter möjligheter latenta vilka när konflikten dras till sin spets ges möjligheter att blomma ut.

Vi har en jobbig tid bakom oss och en jobbig tid framför oss, men till hösten kan allt ha stabiliserat sig och vi kan börja driva politik igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter intressant. Sosseriet fortsätter som vanligt. Nästa val borde de få en knäpp på nosen.