2008/06/28

Bryssel och alkohol

I november ska vi på initiativ av en av våra EU-parlamentariker arrangera ett seminarium i Bryssel om utvecklingsländer, alkohol och WTO. Det är ett resultat av ett studiebesök vi gjorde med en grupp i höstas i Bryssel. Såväl Anders Wijkman (kd) som Jens Holm och Eva-Britta Svensson båda (v), och Anna Heed och Åsa Westlund båda (s), är engagerade i alkoholfrågan. Kontakten med Christopher Fjellner (m) har däremot tydligt visat vem som inte bryr sig om folkhälsa särskilt mycket.

Visst är det inspirerande att allt fler vill ta tag i alkoholfrågan lite mer handfast politiskt för att få till förändringar som värnar folkhälsan inte bara i vårt land utan särskilt i utsatta utvecklingsländer.

Det här jobbet är inne i en otroligt spännande fas. Responsen ökar hela tiden. Bekräftelser på att vi är rätt ute kommer varje vecka. 25 års påverkansarbete börjar ge frukt. Klart jag känner mig privilegierad. Det är inte alla som har möjligheten att kombinera ett hyfsat betalt arbete med spännande arbetsuppgifter som jag dessutom ges stora möjligheter att själv utforma. Arbetsuppgifter som handlar om att skapa en bättre värld för människor att leva i.

Inga kommentarer: