2008/06/30

Ett nytt landskap .... lokalt.

Förändringens vindar blåser in i vår kommun. På sina håll gör det ont. Från ett tämligen självklart (v)+(s)-styre efter valet 2006 har vi nu inte bara brutit upp "förlovningen" (vi var ju faktiskt aldrig gifta) utan diskuterar med en annan partner om nåt slags "särbo"-förhållande. Lite affärer har vi ihop redan men det är ett partnerskap med "äktenskapsförord" vi ser fram emot. Det inser alla i den inre kretsen och förstår de som är utanför. Så även om vi inte flyttar in under samma tak så kommer vi sannolikt ändå att jobba nära ihop.

Vi ska diskutera ett nytt samarbete, den kommunala organisationen ska förändras, vi ska fokusera på viktiga strategiska frågor som arbetsmarknad, utbildning, boende, infrastruktur men också en bra service som gör ålderdomen trygg och barns och ungdomars fritid aktiv och meningsfylld.

Det största partiet i kommunen ska reformeras, men det är ju inte upp till mig att bestämma hur. Jag kan bara stå vid sidan om och önska att ett nytt garde kräver plats, för en bitter, "loser"-präglad socialdemokrati gör ingen glad. Det finns friskt blod där, med ansvarskänsla för kommunens väl och idéer om Finspångs utveckling. Vi ser det nu, men jag/vi har också upplevt det efter många fullmäktigemöten genom åren, när enskilda (s)-ledamöter i förtroende mellan fyra ögon vittnat om att man röstat MED partiet MOT sin övertygelse. Samvetets röstförklaring i enskildhet!

Inga kommentarer: