2008/02/10

Bra fritid för ungdom i Finspång

Det politiska arbetet i kommunen präglas alltför ofta av att rycka ut och rätta till eller att tvingas till en verksamhetsutveckling, nya verksamhetsformer, utifrån försämrade ekonomiska förutsättningar. Alltför sällan föds ny verksamhet ur idéer om ett bättre samhälle och innovationslusta. Det blir trots detta bra eller riktigt bra. Men ibland floppar det också och kommer surt efter.

Vi har fått vårt fritidsprojekt för barn och ungdomar i åldern 12-16 år utvärderat. Hörnan alltså i Folkets Hus. Ett projekt som tvingades fram på grund av sociala förhållanden, inte på grund av att vi kände starkt för att erbjuda unga en bra fritidsverksamhet. Det var en av dessa rycka-ut-och-rätta-till-åtgärderna. Men det har blivit bra - riktigt bra. Det beror mycket på bra personal och bra samarbete med Ungdomshälsan. Och bra samarbete mellan två förvaltningar, vilket vi inte alltid är bortskämda med.

Hörnan kommer att fortsätta men troligen bara som projekt på ytterligare ett år. Det är inte tillfredsställande. Vi måste ge fritidsverksamhet för barn och unga högre status och tillräckligt med resurser långsiktigt.

Inga kommentarer: