2008/02/14

Det inspirerande aidsnätverket

Träffade mina kollegor i aidsnätverket idag på förmiddagen. Vi hade mötet hos Noaks ark i Stockholm. Där var PMU Interlife, Forum Syd, Afrikagrupperna, RFSL, Röda korset, Palmecenter, HIV Sverige m fl - ett engagerat och kunskapsrikt gäng. Mest akut just nu är försöka påverka Sveriges nya aidspolicy som ska växa fram under våren. Vi har redan tidigare erbjudit våra kunskaper till ministern men nu ska vi var än mer proaktiva för att hävda EOs (enskilda organisationer) plats i utvecklingssamarbetet (biståndet alltså).

Tredje kvartalet har IOGT-NTO-rörelsens Internationella Institut ordförandeskapet och jag redan bokat upp vår ugandiske partners generalsekreterare att komma hit i september. Då gör vi ett seminarium kring aids och alkohol/narkotika för nätverket .

Det är verkligen ett inspirerande nätverk och Sida/SEKAs representant, Pia, uttryckte stor tillfredsställelse med att nätverket finns. 11 april ordnar Noaks ark, som är ordförande nu, ett seminarium kring aidsmedicin för barn, en grupp som glömts bort. Innan mars månads utgång har Gunilla Carlsson hört av oss igen med flera konkreta idéer om Sveriges framtida roll i aidsarbetet.

Det är vi som är civilsamhället! Kunniga och engagerade.

Inga kommentarer: