2008/02/05

Tack och adjö, Åke Green!

De säger sig vara bärare av kärleksbudskapet. De kallar sig kristna men beter sig som soldater utsända av mörksens makter.

Vice ordföranden för IOGT-NTO har senaste dagarna dag och natt fått ta emot telefonsamtal, sms och mail, med oförskämdheter och hot för att den rikskände pastorn Åke Green uteslutits ur IOGT-NTO-rörelsen på grund av sin hets mot homosexuella. Telefonsamtalen räknas i hundratal. Åke Greens predikan är ju gammal och nattstånden i flera bemärkelser, men först i slutet av förra året blev det känt att han blivit medlem i min organisation.

Att utesluta Åke Green gör man inte ostraffat. Och eftersom vissa människor tagit över Guds uppgift att döma, trots att instruktionsboken, ja Bibeln, säger att Gud har ensamrätt på detta, så betyder det också att vissa av rörelsens medlemmar kommer att lämna organisationen.

Jag lovar att inte fälla en enda tår i så fall. De ideal av lika värde, tolerans och samarbete mellan världens folk oavsett kön, etnicitet, religiös tro eller sexuell läggning, som vår organisation bygger på är värda långt mer än Åke Green och några förhärdade och förvirrade själars uppfattningar om sina medmänniskor.

Matteus 13
16 Men saliga äro edra ögon, som se, och edra öron, som höra.
17 Ty sannerligen säger jag eder: Många profeter och rättfärdiga män åstundade att se det som I sen, men fingo dock icke se det, och att höra det som I hören, men fingo dock icke höra det.

IOGT-NTOs förbundsstyrelse tog det enda möjliga beslutet. Ut med Green. Det beslutet återupprättar det människovärde som Green och fundamentalistiska mullor i Iran försöker beröva mänskligheten på.

Inga kommentarer: