2008/02/06

Åke och Ulf! Ni får bakläxa!

Att utesluta Åke Green ur IOGT-NTO kostar några hundra medlemmar. Vi blir portade av Livets ord och en turné i ett antal pingstförsamlingar ställs in.

Det är beklagligt. Att det blir en konflikt. Att en massa nya medlemmar tydligen inte är medlemmar för att stärka kampen mot alkohol och narkotika. IOGT-NTO-rörelsen är trots allt den klart starkaste opinionsbildaren på alkoholområdet i landet. Frikyrkorna var starka en gång men tappade medvetenhet om och engagemang för det största sociala och medicinska problemet i samhället. Många frikyrkomedlemmar var på väg tillbaka in i arbetet.

Vi förlorar en del av kroppen men behåller själen och värdigheten. Framför allt står vi upp för människovärdet, som kränkts av Åke Green och som kränks av Livets ord som lägger skuld på människor för funktionshinder. Det finns dessbättre en kärleksfull kristenhet också och dess extremer är ändå i minoritet. Jesus dömde inte, han klandrade inte, han förlät och gav människor sin kärlek. Den kristendom Åke Green och Ulf Ekman predikar håller inte kvalitetsmåttet, i alla fall inte Nya testamentets kvalitetskrav.

Gå hem och läs på, grabbar. Ni får bakläxa.

Inga kommentarer: