2008/02/01

Det gäller livet!

Måluppfyllelse, måluppfyllelse, måluppfyllelse. Är det nånting vi fokuserar på i skolan i kommunen så är det måluppfyllelse. Satsningar i flera år på förskola och tidigare år (låg- och mellanstadiet som det hette tidigare) ska ge resultat om nåt år. Stöd åt elever under senare år. Individuella utvecklingsplaner. Åtgärdsprogram. Partnerskap med socialförvaltningen. 15 minuters samtal. Specialpedagoger. Små grupper. Likabehandlingsplan. Behöriga lärare. Bättre ventilation. Profilklasser.

Det finns säkert ännu mer vi kan göra men snart måste det börja ge resultat. Knappt 9 av 10 elever var behöriga till gymnasiets nationella program förra året. Det här är kanske den främsta utmaningen vi har i vårt politiska arbete.

Tillbringade eftermiddagen idag med rektorerna i kommunen och humanistiska förvaltningen på Fredgagården vid Bråviken. De vet vad som gäller, vad vi politiker kräver av dem. Men det är ett teamwork och vi måste göra vårt från politikens sida.

Ytterst gäller det livet, utan att döden är inblandad. Det gäller varje enskild elevs liv. Hur kan vi rusta henne och honom kunskapsmässigt och socialt. Hoppas att elever och deras föräldrar inte tror att vi tar lätt på det här. Det gör vi inte. Vi vet att det gäller livet!

Inga kommentarer: