2008/01/14

Det sjuder i Finspång

Smältdegel kanske är att ta i, men nog sjutton sjuder det i Finspång! Häromdagen blev det officiellt att Siemens nyanställer 300 personer i år. Det är uppenbart att den kvalificerade arbetskraft man söker inte hittas i Finspång utan betyder rekrytrering i hela landet och till och med utanför. Och kommunen står rustad att anta denna utmaning.

Sällan har så många tomter färdigställts för nybyggnad och därtill finns ett hundratal tomma lägenheter som gör att kommunen hälsar nya invånare välkomna. Utbildningssektorn i kommunen befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede, där jag hoppas att näringslivet är beredda att investera inte bara intresset för välutbildad arbetskraft utan även lite mer substantiellt i utvecklingsskedet.

Om några månader ska vi ta fram badbrallorna och kasta oss i invigningsböljorna i den nya simhallen på Grosvad. Även där skapas arbetstillfällen som kommer att generera skattekraft till kommunen. Förhoppningsvis kommer det mer sötma ur detta projekt än vad olyckskorpar kraxat om.

Jag tycker det är en spännande tid i Finspång. Jag frågade en politikerkollega om han under de senaste 20 åren kan se något tillfälle när det för Finspång funnits bättre möjligheter att bryta den negativa befolkningstrenden. Han funderade några sekunder och bekräftade att nu, nu är tillfället.

Inga kommentarer: