2008/01/26

Fördelningspolitiken förflyttad till börsen

Alliansregeringen har de opinonssiffror den förtjänar. Den moderata omfördelningspolitiken där de redan rika får mer blir alltmer tydlig. Den rikaste tiondelen har fått 19% inkomstökning på redan hög lön, medan tiondelen med de lägsta lönerna bara fått 7% höjning. Sedan ska man sälja ut bolag som ackumulerat en gemensamt ägd förmögenhet, som till större delen kommer att tillfalla de rikaste. Effekterna av fastighetsskattereformen är ju ytterligare ett exempel på hur de välbeställda ytterligare ökar på sin förmögenhet.

Och vem är överraskad? Det är ju de förmögnas representanter som sitter på nyckelposterna. Moderaterna företräder de rika och ser naturligtvis till att det privilegiet ytterligare förstärks och skyddas.

Det är med lite bitterljuv känsla jag ser börsen gå dåligt och aktiekurserna falla. Nu är nog min fond också på minus, även om den hållit länge. Det är det bittra. Det ljuva är ju att de stora aktieportföljerna tar mest stryk och den ensamstående undersköterskan med fyra teliaaktier gråter inte över en sänkt kurs.

Med andra ord är det en bostadsmarknad i USA som är en av huvudaktörerna i att gapet mellan rika och fattiga i vårt land sluts något. Märkligt! Men också globalt!

Inga kommentarer: